fallback

Новите работни места в САЩ достигнаха рекорд през юли

Новооткритите работни места – мярка за търсене на работна ръка, са нараснали със 117 000 до сезонно коригираните 6,9 млн.

21:07 | 11.09.18 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Откриването на нови работни места в САЩ достигна до рекордно високи стойности през юли. В същото време повече американци доброволно напускат работа, което заедно говори за продължаваща сила и увереност на пазара на труда, съобщава агенция Ройтирс.

Новооткритите работни места – мярка за търсене на работна ръка, са нараснали със 117 000 до сезонно коригираните 6,9 млн., съобщиха от американското министерство на труда в  месечно проучване.

Това е най-големият ръст от началото на проучването, започнало през декември 2000 г.

Сигнализирайки за увереност на пазара на труда все повече американци доброволно са напуснали работните си места през юли, с което процентът им е достигнал до 2,4%. Това на свой ред е най-високото ниво от април 2001 г. За сравнение през юни процентът бе 2,3%.

Увеличаването на движението около новите работни места може да доведе и до по-бързо нарастване на възнагражденията.

Миналата седмица правителството съобщи за нарастване на годишния ръст на заплати през август. Средно печалбата за час е нараснала с 2,9% за 12-те месеца до август. Това е и най-големият ръст от юни 2009 г., от 2,7% през юли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:12 | 13.09.22 г.
fallback